Dom van Keulen
Personal

And so it begins

Bwaaaah! Het is eindelijk zover: een eigen blog. Iets waar ik al heel lang over droom, vooral nu schrijven niet meer mijn dagelijkse bezigheid is. Waarom het dan zo lang moest duren voordat mijn eigen plekje op het interwebs ein-de-lijk live is?

Zoals je misschien op m’n About-pagina hebt gelezen (of nu gaat lezen) ben ik al vanaf jongs af aan niet van het toetsenbord weg te houden. Iedere maand, en later ook iedere dag, vond ik voldoende inspiratie om wat op papier of op ’t beeldscherm te krijgen. Toch vond ik het best wel lastig om m’n eigen blog een kickstart te geven (lees: een schop onder mijn eigen kont). En eng. Vooral heel eng ook.

Omdat een blog toch een heel erg groot stukje van jezelf is (en dan druk ik me nog voorzichtig uit) is er natuurlijk de angst om te falen. De angst voor kritiek. Voor mensen die dat wat je schrijft helemaal niet zo leuk vinden en dat dan ook in een comment zetten. Daar waar iedereen het kan zien. En zo word je in principe met de neus op de feiten gedrukt dat niet iedereen het leuk vindt wat je allemaal doet en daarover uitkraamt. <insert meme on freedom of speech here> Die factoren zorgen bij mij voor een aardige writers block (= meh).

En dat bewonder ik aan ZOVEEL bloggers. They just don’t give a shit. Nou ja, tot op zekere hoogte natuurlijk, alles is relatief en blabla, maar ze zijn er wel en schrijven op wat ze doen, waar hun passies liggen en wat ze vinden. Die bloggers die volhouden, op hun tanden bijten, blijven schrijven wat ze doen en vinden ondanks alle stomme comments. Pfiew, mijn diepste buiging, jullie zijn mijn grote voorbeeld.

Nu is ook het moment aangebroken dat ik mijn angsten overboord moet gooien en het gewoon maar moet doen. Want schrijven is mijn passie en op m’n 28e moet ik ook wat cojones grande kunnen laten zien. Endlich mal. Weg angst, weg writers block. Want kritiek is niet alleen een ding waar bloggers mee te maken hebben, maar eigenlijk gewoon iedereen. Dus hop, daar gaan we dan…

 

Next Post

You Might Also Like

9 Reacties

 • Reply Eef 13 februari 2016 at 13:01

  Succes Kell, ik ben erg benieuwd !

  • Reply Kelly 13 februari 2016 at 13:11

   Thanks lieve Eef 🙂

 • Reply Lotte 15 februari 2016 at 11:11

  Tof!!! 😍 love it

  • Reply Kelly 15 februari 2016 at 16:30

   Dankjewel lieverd!

 • Reply Laura 15 februari 2016 at 13:04

  Super leuk geschreven! En laat de haters haten het draait om jou en dat jij er veel plezier aan beleeft. Ik vind het leuk dat je je eigen blog bent gestart (zo dat is al 1 tegen opmerkingen voor alle haat die er volgens jou gaat komen). Volg je hart!

  • Reply Kelly 15 februari 2016 at 16:32

   Wat een lieve comment, dankjewel! Ga ik zeker (proberen te) doen 🙂

 • Reply Emma 16 februari 2016 at 10:08

  Jaaa! Welkom op het web, welkom op je eigen stek! Ik verheug me op al je schrijfsels, over reizen, over Köln en over al het andere waar je een mening over hebt 🙂 Geniet ervan en laat je niet stressen, het is jouw plekje! Zet hem op!

  • Reply Kelly 16 februari 2016 at 18:42

   Dankjewel lieve Spems! 🙂

 • Reply Saskia 25 december 2016 at 10:09

  Heel erg veel blog plezier gewenst!

 • Reageer