About

Toen ik een jaar of elf was, was ik zelfbenoemd hoofdredacteur van mijn eigen krant. Twaalf huizen kregen de krant, ongeacht nee-nee-sticker waren abonnee en drie jaar lang werd de buurt voorzien van het laatste nieuws, de sappigste roddels en de meest cryptische puzzels (lees: deze kon een kind van drie binnen twee minuten oplossen). Je kunt zeggen dat mijn liefde voor het schrijven toen begon, ondanks het gehannes op mijn 286. Voor de 90s kids: dit is een hele oude computer zonder kleurenscherm. Jawohl.

De liefde hield niet op. In 2012 studeerde ik af aan de Hanzehogeschool in Groningen en daarna begon ik mijn baan als eindredacteur voor Studenten.net. Na een vakantie in Portugal waar ik mijn hart verloor aan een Duitser, nog jaar of wat werken, veel schrijven en sparen besloot ik het Ruhr om te gooien (hij blijft leuk) en te verhuizen naar Essen. Nog geen vijf maanden later zaten we in Keulen, waar de Duitser en ik wonen, werken en elke week de stad stukje bij beetje ontdekken.

Maar het schrijven schoot er door alle hectiek steeds meer bij in.

Daarom: urbanwanderlust.nl

Tijdens mijn allereerste grote reis (naar Thailand) kwam ik erachter dat ik het eigenlijk heel tof vind om te reizen. Het is helemaal niet zo eng om lange uren in een vliegtuig te zitten of je te laten rijden door een taxichauffeur wiens taal je niet spreekt. Nieuwe geuren, kleuren en mensen om je heen hebben is een ervaring die je niet kunt opdoen door alleen maar te dromen over die ene verre reis. Je moet het gewoon doen!

In grote lijnen geldt dat ook voor het verhuizen naar een andere stad, of zelfs een ander land. Niemand kan je vertellen hoe het is, tot je het zelf gewoon doet. Geen geëmigreerde Nederlander kon mij vertellen hoe het nou zou zijn om hele dagen Duits te praten, een baan te zoeken bij onze oosterburen of het niet kunnen vinden van driekwart van de ingrediënten voor een oer-Hollands gerecht dat ik op dat moment wilde koken. Of kaas met smaak.

En daarom ben ik begonnen met deze blog. Om de liefde voor het schrijven weer op te laten bloeien. Om meer te vertellen over emigreren, het leven in Keulen en de spannende reizen die me te wachten staan of de reizen die ik al gemaakt heb. Uit liefde voor mijn nieuwe thuis en de homes far away from home. En omdat ik graag mijn ongezouten mening geef over van-alles-en-nog-wat zul je hier ook genoeg lifestyle- en persoonlijke blogs vinden.